Monday, January 10, 2011

Tentang Aku

Lama dah aku tak update blog aku ni.Sebenarnya aku masih tak faham kenapa perlu update setiap hari.sampai aku argue dgn wife aku.Ok,aku tahu rupanya untuk menjana traffics.Bagi aku, apa ada hal kalau update sekali sekala.Pada aku,blog ni untuk suka2 je.Tapi sekurang2 nya adalah ingatan pasal aku dan badminton dihari tua nanti.

Ok,life aku mcm biasa,keluar kerja,cari rezeki untuk fmly.Aku bz sgt2 sbb akhir2 ni aku settled kan mcm2 perkara berkaitan persekolahan ank2 aku.Aku ada 4 org ank,dan 2 org dah bersekolah.yang sulong darjah 4 dan yg no2 darjah1.Pergi sekolah,balik sekolah pada waktu yg tak sama,mengaji dan sekolah agama.Semua aku uruskan.Wife aku? aku mmg dah suh dia duk umah dendiam uruskan fmly dan ank2 kat rumah serta hal2 rumahtangga.Baik kan aku? hahaha

Well,aku tak pernah mengeluh,itu keputusan aku.Cuma masa kerja aku agak terganggu.Wife aku dah berkali2 nak membantu,tp tengoklah..akan aku fikirkan dulu.Mmg murni niat baik wife aku tu..:)Aku pun tak tahu kenapa kdg2 aku degil sgt nak handle semua bende.Mungkin aku sedar,aku dah janji dan setuju nak pikul tanggungjawab yg berat ni dr awal lagi.

Badminton? oh,aku mmg tak boleh hidup tanpa bermain badminton.Semalam aku baru tengok live badminton kat tv.Tahniah Lee Chong Wei.Malamnya aku pulak training.Dalam seminggu at least 3x aku mesti pijakkan kaki kat dewan badminton tu.Biar menitik peluh aku baru puas aku rasa..Tapi selalunya seminggu 4x dan sebelum kul 9mlm aku dah ready lah keluar rumah.Wife aku memahami even aku balik sampai awal pagi,sbb aku mesti main sekurangnya 3 jam sehari.(terima kasih lah utk wife aku)Dulu2 wife aku ada gak ikut sesekali,tapi lepas dah beranak pinak ni eloklah ank2 aku tak keluar mlm2.Aku lebih suka biasakan semua org stay dlm rumah kalau tiba waktu malam.

Aku? kalau takat utk mende2 yg tak de kaitan ngan badminton ni,aku mmg tak keluar rumah.Ok,sila percaya.Makan kat luar pun susah tau nak ajak aku ni.Sebab rugi tak rasa masakan wife aku dlm sehari.hehe..Unless,kalau kiteorg jln2 ke mall or whereever lah yg jauh dr rumah..itu mmg trpaksa.Air tgn wife aku mmg terbaik!! berkat 2 beb,berkat..

Ok korang,sekarang aku dah lapo..sebelum ambik ank aku sekolah,ada baiknya aku santap dulu yer..sorang ank aku balik kul 12,sorang lg kul 1.30.Nanti kang kelam kabut aku.Ni pun aku balik kejap sbb nak ambik anak aku sekolah la...pastu antar gi sekolah agama pulak then baru aku sambung kerja.Syukur tempat kerja aku tak jauh dari rumah..tambah pulak aku tak terikat kerja kat opis je.







1 comment:

Rain Hanafiah said...

salam, jumpa blog saudara ni masa blog hoppin. We share the same interest. Best betul kerja tak terikat kat office.

layan pacman